На Дніпропетровщині військкома підозрюють у незаконному збагаченні (ФОТО)

На Дніпропетровщині військкома підозрюють у незаконному збагаченні (ФОТО)

На Дніпропетровщині прокуратура провела обшуки в обласного військкома, якого підозрюють у незаконному збагаченні. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

"За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного збагачення керівником Дніпропетровського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки", - йдеться в повідомленні.

Силовики встановили, що під час воєнного стану військком зареєстрував на члена родини підприємство, яке придбало нежитлове приміщення площею майже 500 м кв. 

Крім того, він переписав на батька квартири та автомобілі у Дніпрі.

Майно правопорушника значно більше за його легальні доходи.

Співробітники поліції провели термінові обшуки на роботі, у шести квартирах керівника обласного ТЦК, його родини та у автомобілях. 

Зазначається, що воєнкому може загрожувати покарання за ч. 1 ст. 368-5 (Незаконне збагачення) Кримінального кодексу України: позбавлення волі від пʼяти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, що силовики прийшли з обшуками до народного депутата Юрія Арістова, що відпочивав на Мальдівах під виглядом “службового відрядження”.

Як повідомляли “Ми-Україна”, під час обшуку в понеділок, 22 травня, у справі колишнього голови Верховного суду додатково вилучили майже півмільйона доларів.

Головне