СБУ затримала інформатора рф, який коригував удари по Дніпропетровщині

СБУ затримала інформатора рф, який коригував удари по Дніпропетровщині

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпропетровської області, який передавав російським службам координати для ударів по Синельниківському району та сподівався на окупацію регіону.

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

Служба безпеки затримала 30-річного мешканця Дніпропетровщини, який коригував ракетні й дронові удари по прифронтовому місту Синельникове. Чоловік привернув до себе увагу російської розвідки своїми проросійськими коментарями в месенджерах, після чого його дистанційно завербували через Телеграм-канал. 

Інформатор збирав дані про розміщення українських військових та електропідстанцій, надсилаючи їх російському куратору.

Затримали злочинця за його місцем проживання. Під час обшуків помешкання, у нього вилучили телефон, яким він спілкувався з окупантами.

Фігуранту повідомили підозру  за ч. 2 ст. 114-2 КК України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ та інших формувань, вчинене в умовах воєнного стану), що передбачає до восьми років ув'язнення. Наразі він перебуває під вартою.

Нагадаємо, контррозвідка Служби безпеки України затримала агента росгвардії, який допомагав російським військам у підготовці операцій для прориву оборони Мирнограда.

Як писав “Ми-Україна” раніше, російські окупанти завдали удару по відділенню поштового зв'язку в селищі Олексієво-Дружківка на Донеччині. Внаслідок атаки загинули двоє молодих людей - 19-річний працівник пошти та 21-річний місцевий житель.

Головне