На Дніпропетровщині припинили діяльність нарколабораторії з щомісячним обігом 1,5 млн грн

На Дніпропетровщині припинили діяльність нарколабораторії з щомісячним обігом 1,5 млн грн

У Дніпропетровській області правоохоронці припинили діяльність нарколабораторії з щомісячним обігом 1,5 млн гривень. Підозру отримали семеро учасників злочинної організації.

Про це повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора України в Telegram-каналі. Як зазначається, мешканець Дніпропетровщини став організатором злочинної діяльності, до якої потім залучив ще шестеро осіб. Серед них - одна неповнолітня особа. Кожен учасник мав свій напрямок роботи - організацію, виготовлення психотропів, фасування та їх збут.

Наркотики виготовляли у нарколабораторії, яку облаштували в орендованому гаражі у промисловому районі міста. Потужності приміщення дозволяли кожного місяця виготовляти понад 6 тис. "доз" "Альфа-PVP". Злочинці продавали заборонені речовини по Україні під вигаданими анкетними даними гуртовими партіями через пошту та вроздріб.

Рекламували та продавали свою продукцію вони в Інтернеті та Telegram-каналах. За "товар" клієнти розраховувались криптовалютою та переказами на банківські картки. Нелегальний "бізнес" приносив понад 1,5 млн гривень щомісяця.

Таким чином було проведено 11 одночасних обшуків на території Києва, Дніпропетровщини та Одещини. Учасників організації затримали в порядку ст. 208 КПК України. Підозрюваним обрали запобіжні заходи, п’ятьом з них - тримання під вартою.

4.jpg (91 KB)

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Вінницькій області співробітники поліції вилучили у місцевого жителя арсенал з 40 видів озброєння.

Головне