На ДніпроГЕС енергетикам вдалося запустити в роботу частину обладнання, - Міненерго

На ДніпроГЕС енергетикам вдалося запустити в роботу частину обладнання, - Міненерго

На ДніпроГЕС, попри значні пошкодження, енергетикам вдалося запустити в роботу частину обладнання. Про це повідомили в Міненерго.

Однак електроенергію станція поки не виробляє.

Також ситуація по регіонах наступна:

Відновлено роботу повітряної лінії електропередачі ПЛ-750 кВ "Дніпровська", яка живить Запорізьку АЕС.

Заживлено споживачів у Вінницькій, Львівській областях. У Запорізькій області знято мережеві обмеження, однак є знеструмлення через бойові дії.

Залишаються мережеві обмеження для споживачів на Одещині та Дніпропетровщині.

На Хмельниччині після масштабного знеструмлення (близько 200 тисяч залишалися без світла) без електроенергії - понад 2 тисячі абонентів. Тривають відновлювальні роботи.

У Харкові через значні пошкодження залишаються знеструмленими близько 600 тисяч споживачів. Триває робота над заживленням критичної інфраструктури міста.

Нагадаємо, внаслідок ворожого обстрілу по Дніпровській гідроелектростанції стався масштабний витік нафтопродуктів у Дніпро. Про це повідомили у Держекоінспекції Південного округу.

Як писали "Ми-Україна" раніше, кількість поранених внаслідок ракетного обстрілу Запоріжжя зросла до 15 людей, ще двоє людей зникли безвісти. Про це повідомив керівник ОВА Іван Федоров.

В МВС повідомили, що ліквідація наслідків російської атаки по місту триває. В ОВА також повідомили, що росіяни вбили двох людей в приватному секторі - 35-річного чоловіка та його 8-річну дівчинку.

Головне