На деяких ділянках українські захисники прорвали першу лінію російської оборони, – британська розвідка

На деяких ділянках українські захисники прорвали першу лінію російської оборони, – британська розвідка

За останні 48 годин на сході і півдні України відбувалися значні українські операції. На деяких ділянках українські сили, ймовірно, досягли значного прогресу і прорвали першу лінію оборони армії рф. Тоді як на решті ділянок - Сили оборони України рухаються повільнішими темпами.

Про це йдеться у свіжому розвідувальному звіті Міноборони Великої Британії.

За даними відомства, деякі підрозділи армії рф хаотично відступали на тлі повідомлень про втрати російських військ.

"російські військово-повітряні сили були незвично активні над півднем України, де повітряний простір є більш безпечним для росії, ніж в інших частинах країни. Однак залишається незрозумілим, чи були тактичні авіаудари ефективними", - вказує британська розвідка.

Нагадаємо, в українському Міноборони розповіли, що російські окупанти встановлюють бетонні перешкоди “зуби дракона”, тобто бетонні пірамідки, на підступах до Криму. Загарбники обладнують оборонні рубежі не лише там, а і в глибині тимчасово окупованої території, на певній відстані до нинішньої лінії бойового зіткнення.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ЗСУ в п’ятницю, 9 червня, завдали ударів по позиціях російських військ на Арабатській стрілці в районі тимчасово окупованого Генічеська Херсонської області. Українські оборонці атакували базу відпочинку, в якій перебували російські загарбники.

Головне