На Чернігівщині російського окупанта засуджено до 12 років в'язниці (фото)

На Чернігівщині російського окупанта засуджено до 12 років в'язниці (фото)

На Чернігівщині російського окупанта було засуджено до 12 років позбавлення волі за порушення законів та звичаїв війни під час окупації регіону в 2022 році.

Про це повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора України в Telegram-каналі. Як зазначається, прокурор у суді довів, що 14 березня 2022 року під час тимчасової окупації села Лукашівка Чернігівського району двоє військовослужбовців держави-агресора незаконно затримали місцевого мешканця.

"Вони застосовували до нього фізичне насильство, щоб дізнатись інформацію про розташування позицій ЗСУ. Не отримавши необхідних даних, окупанти вивели чоловіка на територію присадибної ділянки, повалили на землю та почали бити його", - йдеться в повідомленні.

Потім обвинувачений наніс удар прикладом автомату по голові потерпілого. При цьому другий військовослужбовець рф вистрілив йому в ногу з вогнепальної автоматичної зброї.

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду військовослужбовця рф визнано винним у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України).

Наразі вирок ще не набрав законної сили.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російського футболіста, який воював у Сумській області, засудили до 11 років в’язниці. Під час окупації частини регіону він пограбував сім’ю на 1000 гривень та 500 євро. Після звільнення зі збройних сил рф він продовжив свою кар’єру футболіста. Зокрема він брав участь у “Чемпіонаті ЛФЛ”.

Головне