Хотіла влаштуватися до органів влади: на Черкащині викрили агентку ФСБ

Хотіла влаштуватися до органів влади: на Черкащині викрили агентку ФСБ

Служба безпеки викрила ще одну агентку ФСБ у ході спецоперації у Черкаській області. Жінка збирала інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони на території регіону.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зловмисницею виявилася місцева жителька. Жінку дистанційно завербувала російська ФСБ на початку цього року. За роботу їй обіцяли грошову винагороду.

Вона збирала дані про розміщення та базування українських військових у Черкаській області. Також вона збирала дані про військові частини. Інформацію передавала через закритий чат у месенджері у вигляді координат і детального опису об’єктів.

Також колаборантка поширювала у забороненій соцмережі "ВКонтакте" фейки про війну в Україні та виправдовувала дії окупантів.

Пізніше агентка отримала від ворога ще одне завдання - влаштуватися до органів влади, щоб збирати дані про об'єкти критичної інфраструктури. Реалізувати свій план їй не вдалося, оскільки її вчасно викрила СБУ.

Під час обшуку у шпигунки виявили телефон, де було листування з представником ФСБ.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Їй обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Ігнат розповів, що може стати надійною альтернативою засобам ППО.

Головне