На Черкащині СБУ викрила ще одного настоятеля храму УПЦ МП, який виправдовував російську агресію

На Черкащині СБУ викрила ще одного настоятеля храму УПЦ МП, який виправдовував російську агресію

Служба безпеки України затримала настоятеля храму УПЦ (Московського патріархату) у Корсунь-Шевченківському, який виправдовував воєнні злочини російських військ. 

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

Слідство встановило, що священнослужитель активно розповсюджував пропагандистські відео, закликаючи місцевих жителів не чинити спротиву російській агресії та виїжджати за кордон.

Згідно з даними слідства, клірик не лише поширював відео через месенджери, але й намагався дискредитувати українське військово-політичне керівництво. Його діяльність спрямовувалася на розхитування суспільно-політичної ситуації в регіоні на користь росії.

СБУ підтвердила злочинні дії священнослужителя, і на підставі зібраних доказів йому висунуто підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Наразі триває розслідування, і зловмиснику загрожує до восьми років ув'язнення з конфіскацією майна.

З початку повномасштабного вторгнення росії СБУ висунула вісім підозр клірикам Черкаської єпархії УПЦ (МП) за публічну підтримку агресора та поширення ворожої пропаганди. 

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Черкаській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Смілянської окружної прокуратури.

Як писали “Ми-Україна” раніше, співробітники СБУ викрили та затримали настоятеля одного з харківських храмів УПЦ (Московського патріархату), який працював на ворога. Священнослужитель збирав для росіян інформацію про графіки та маршрути руху ешелонів ЗСУ на Харківщині.

Головне