На Черкащині через дефіцит електроенергії запроваджують обмеження: кого це стосується

На Черкащині через дефіцит електроенергії запроваджують обмеження: кого це стосується

У Черкаській області для непобутових споживачів з вечора 13 травня до ранку 14 травня буде запроваджено графіки обмеження електропостачання. Про це повідомив голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

За його словами, протягом понеділка, 13 травня, у регіоні спостерігається суттєвий дефіцит електроенергії. Через це, наголосив очільник Черкаської ОВА, для непобутових споживачів буде запроваджено обмеження.

"Енергетики знову змушені задіяти графіки обмеження потужності для непобутових споживачів Черкащини. З 17:00 (13 травня) до 07:00 (14 травня). 

Більшу частину доби в енергосистемі країни зберігається суттєвий дефіцит електроенергії. Тому прохання до всіх: ощадливо її використовуйте. Особливо ввечері", - зазначив Табурець.

Водночас він наголосив - якщо ситуація погіршиться, НЕК "Укренерго" запровадить аварійні відключення для усіх споживачів по країні. 

"Бережімо світло, щоб цього не сталося", - закликав голова Черкаської ОВА.

Як повідомляли "Ми-Україна", українська енергетична система потерпає від суттєвого дефіциту потужності упродовж більшої частини доби. Через це НЕК "Укренерго" попередило про ймовірне введення в дію графіків обмеження потужності для промисловості в період з 17:00 до 24:00.

Головне