На Буковині ​судитимуть двох місцевих жителів, які сприяли незаконному переправленню чоловіків за кордон

На Буковині ​судитимуть двох місцевих жителів, які сприяли незаконному переправленню чоловіків за кордон

До суду подали справу проти двох жителів Буковини, яких звинувачують в організації нелегального перетину кордону для військовозобов'язаних чоловіків. Про це повідомляють у прокуратурі Чернівецької області.

За даними слідства, обвинувачені брали від 6000 до 8000 євро за допомогу у виїзді з України чоловікам призовного віку (27-50 років). 57-річний чернівчанин виступав організатором схеми: він знаходив клієнтів та забезпечував їх тимчасовим житлом у готелі обласного центру.

Для безпосереднього переправлення через кордон залучався 42-річний спільник, добре обізнаний з прикордонною місцевістю. Саме його з чотирма пасажирами затримали правоохоронці неподалік українсько-румунського кордону.

Слідство встановило, що троє з чотирьох затриманих пасажирів були клієнтами основного обвинуваченого. Четвертого військовозобов'язаного, ймовірно, намагалися вивезти інші, поки не встановлені особи.

Нагадаємо, контррозвідка СБУ викрила та затримала в Черкасах 45-річного агента ФСБ, який збирав розвіддані про українські системи протиповітряної оборони в регіоні. Про це повідомили в СБУ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо продовжує атаки на енергосистему України. Через бойові дії у низці регіонів, зокрема Донецькій, Харківській та Дніпропетровській областях повністю або частково знеструмлені 484 населені пункти, повідомляє НЕК "Укренерго".

Головне