На Буковині прикордонники викрили масштабну контрабанду сигарет на суму понад 60 млн грн

На Буковині прикордонники викрили масштабну контрабанду сигарет на суму понад 60 млн грн

Прикордонники у співпраці з представниками Бюро економічної безпеки та Прокуратурою у Чернівецькій області вилучили понад 800 тисяч пачок контрафактних сигарет на суму понад 60 мільйонів гривень. Один з організаторів схеми вже затриманий.

Про це повідомляє Державна прикордонна  служба України. 

Детективи Територіального управління БЕБ у Чернівецькій області  за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури оголосили підозру одному з організаторів незаконного переправлення тютюнових виробів через державний кордон. 

Раніше, восени минулого року, оперативники Чернівецького прикордонного загону отримали інформацію про плани зловмисників щодо нелегального ввезення сигарет до Європи, використовуючи для цього газові та паливні цистерни.

В результаті спільних дій правоохоронних органів були вилучені понад 800 тисяч пачок контрафактних сигарет. Вартість конфіскованого товару перевищує 60 мільйонів гривень. Один з організаторів злочинної схеми оголошений підозрюваним у незаконному виготовленні, зберіганні та збуті підакцизних товарів, а також у контрабанді.

“Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 10 мільйонів гривень”, - йдеться у повідомленні. 

Як писали “Ми-Україна” раніше, співробітники Мукачівського загону Держприкордонслужби спільно з митниками запобігли незаконному ввезенню в Україну партії наркотиків.

Головне