На Буковині начальник військової частини відправив підлеглих ремонтувати будинок замість служби

На Буковині начальник військової частини відправив підлеглих ремонтувати будинок замість служби

На Буковині начальник військової частини відправив підлеглих ремонтувати власний будинок замість служби. Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

Як зазначається, начальнику частини повідомили про підозру. Водночас з'ясувалося, що військові, які будували будинок, отримували всі виплати у повному обсязі, включно із "бойовими" доплатами по 100 тис. грн щомісяця кожній особі.

При цьому більшість батальйону справді виконує бойові завдання на сході країни. У ДБР розповіли, що фігуранти домовилися між собою про "взаємовигідну" угоду. Замість відправки на фронт двоє підлеглих залишилися у Чернівецькій області, аби робити ремонт у власному будинку командира. Він оформлював начебто присутність бійців на передовій та забезпечив їм повну виплату грошового забезпечення. У нього входили доплати за участь у бойових діях.

Внаслідок обшуків було вилучено документацію та затримано двох бійців батальйону. Командиру військової частини оголосили про підозру у перевищенні влади, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України), йому загрожує до 12 років позбавлення волі. Сержанта та солдата підозрюють в ухиленні від військової служби в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 409 КК України), їх можуть ув'язнити строком до 10 років.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України затримала агента ФСБ рф, який коригував російські удари по Харкову

Головне