На Буковині до 10 років в'язниці засудили колаборанта за участь у псевдореферендумі на Херсонщині

На Буковині до 10 років в'язниці засудили колаборанта за участь у псевдореферендумі на Херсонщині

Чернівецький суд заочно засудив уродженця Херсонської області за колабораціонізм. Обвинувачений отримав 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна за організацію незаконного псевдореферендуму на окупованій території. Про це повідомила прокуратура Чернівецької області.

Прокуратура Чернівецької області успішно довела вину підсудного за статтею 111-1, частина 5 Кримінального кодексу України, яка стосується колабораційної діяльності.

Окрім тюремного терміну, суд заборонив засудженому обіймати посади в органах державної влади, управління та місцевого самоврядування протягом 15 років.

Це обмеження стосується також посад, пов'язаних з наданням публічних послуг та виконанням організаційно-розпорядчих функцій.

Нагадаємо, російські окупанти обстріляли селище Куп'янськ-Вузловий на Харківщині, внаслідок чого поранено 65-річного чоловіка. Пошкоджено житлові та адміністративні будівлі. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський оголосив про важливі кроки щодо підтримки та інтеграції ветеранів російсько-української війни. Про це він повідомив у Telegram.

Головне