На Бєлгородщині через обстріли закривають торговельні центри, школи та коледжі

На Бєлгородщині через обстріли закривають торговельні центри, школи та коледжі

У Бєлгородській області, яка перебуває останніми днями під постійними обстрілами, влада вирішила закрити торговельні центри, школи та коледжі. Про це заявив губернатор регіону Вячеслав Гладков.

Попередньо, заклади не працюватимуть кілька наступних днів.

"Бачу велику кількість звернень. Виходячи з поточної обстановки, приймаємо рішення, що торгові центри Білгорода та Білгородського району в неділю та понеділок не працюватимуть.

По роботі шкіл та коледжів. Понеділок та вівторок - вихідні. Зараз подивимося, як підібрати точне формулювання з погляду законодавства. Найголовніше, що у понеділок та вівторок занять у школах не буде, зокрема і дистанційних. Рішення стосується Білгородського, Борисівського, Волоківського, Краснояружського районів, Грайворонського, Валуйського, Шебекинського та Яковлівського міських округів, а також міста Білгорода. Це рішення ми рекомендуватимемо і нашим вишам", - заявив Гладков.

Крім того влада Бєлгородщини хоче обмежити роботу і дитсадків.

"Ми попросимо, якщо є можливість, щоб діти залишилися вдома у понеділок та вівторок… Зрозуміло, як і вихователі, і нянечки, і технічний персонал переживають. Ситуація досить складна і у місті, і у Білгородському районі", - стверджує губернатор регіону.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Бєлгородській області заявили про обстріли низки населених пунктів у ніч проти 14 березня та вранці. В атаці місцева влада звинуватила Україну. 

Головне