На Бахмутському напрямку триває успішний штурм ЗСУ, — прес-офіцер 3ОШБ

На Бахмутському напрямку триває успішний штурм ЗСУ, — прес-офіцер 3ОШБ

Сили оборони України продовжують вести успішний штурм на Бахмутському напрямку. На вказаному відтинку фронту не припиняються запеклі бої.

Більше про ситуацію на Бахмутському напрямку в ефірі марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна" розповів прес-офіцер Третьої окремої штурмової бригади Олександр Бородін.

"Зараз досить гаряче. Ми намагаємось штурмувати, достатньо успішно. Ворог чіпляється за позиції. Вони кидають мобілізованих і "Шторм Z" на передній край і максимально перекривають це артою. Мобілізовані та "Шторм Z" використовуються у якості живого щита та дуже велика кількість мін. Це складний момент для штурму", — розповів Олександр Бородін.

Нагадаємо, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що в Бахмуті обстріли не вщухають. Російські загарбники намагаються поцілити по бойовій техніці українських захисників, б'ють протитанковими ракетами, мінометами та великокаліберними кулеметами. По українських позиціях також працюють ворожі снайпери.

"Бахмутський напрямок знову став ареною активних бойових дій. Обидві сторони намагаються перехопити ініціативу, щоб переломити ситуацію на свою користь. Ворог відчайдушно чіпляється за позиції та опорні пункти, які свого часу були зайняті "вагнерівцями". Події розгортаються та змінюються дуже динамічно, деякі позиції за добу переходять двічі з рук в руки", - розповів він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Михайлівському золотоверхому соборі в Києві 4 липня відбувається прощання з письменницею зі Львова Вікторією Амеліною. Жінка загинула внаслідок удару росіян по ресторану у Краматорську.

Головне