На Авдіївському напрямку росіяни мають локальні успіхи, - Тарнавський

На Авдіївському напрямку росіяни мають локальні успіхи, - Тарнавський

Російське окупаційне військо має певні локальні успіхи на Авдіївському відтинку фронту. Як пояснив командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський, це обумовлено нарощуванням обстрілів, чисельності штурмових груп та використанням свіжих резервів на полі бою.

Він додав, що при цьому оперативна обстановка на цьому напрямку є динамічною.

"Сили оборони продовжують ведення оборонної операції, подекуди відновлюють втрачені позиції, виставляють додаткові позиції відділень, вогневі позиції, спостережні пункти", – зазначив бригадний генерал.

 У смузі відповідальності ОСУВ "Таврія" українські оборони продовжують нищити живу силу ворога, його військову техніку та озброєння. Минулої бойової доби в цій операційній зоні втрати рф склали 319 солдатів.

"Загальні втрати ворога в озброєнні та військовій техніці минулої доби склали 36 одиниць не враховуючи БпЛА. Зокрема, п'ять танків, 13 бойових броньованих машин, дві артилерійські системи, 11 автомобілів, два засоби ППО та три одиниці спецтехніки. Нейтралізовано або знищено 278 БпЛА різних типів", - йдеться у зведені Об'єднаного пресцентру Сил оборони таврійського напрямку. 

Таврійський напрямок: оперативна ситуація на 1 березня

В цілому в операційній зоні ОСУВ "Таврія" за учорашню бойову добу, 29 лютого, відбулось 56 боєзіткнень. Противник здійснив 36 авіаударів та 1074 артилерійських обстрілів 

  • Авдіївський напрямок: відбито 25 атак поблизу Бердичів, Орлівки, Тоненького, Первомайського та Невельського.
  • Новопавлівський напрямок: росіяни 30 разів здійснювали спроби прориву оборону ЗСУ в районах Красногорівки, Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки. 
  • Оріхівський напрямок: відбито 1 ворожу атаку біля Роботиного. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у 59 ОМПБр розповіли, що росіяни, як і в часи Другої Світової, використовують на фронті так звані загороджувальні загони. Такі "заградзагони", зокрема, помічені на Авдіївському напрямку.

Головне