На атракціоні в Києві зірвався трос: рятувальники знайшли тіло хлопця

На атракціоні в Києві зірвався трос: рятувальники знайшли тіло хлопця

З Дніпра дістали тіло хлопця, який впав внаслідок обриву канатної дороги біля Пішохідного мосту. Інформацію підтвердила речниця пресслужби Київської міської прокуратури Ірина Винокурова у коментарі "РБК-Україна".

Відомо, що загиблого знайшли в 30 метрах від берега.

"Пошукова операція, яку здійснювали працівники відділу поліції у річковому порту Київ та рятувальники ДСНС тривала близько семи годин. За цей час було обстежено водолазами 8000 метрів квадратних дна, а також 12000 метрів квадратних за допомогою ехолота", - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що у Києві обірвався трос атракціону-спуску через Дніпро, внаслідок чого загинув хлопець 2004 року народження. Через важке обладнання для кріплення він не зміг виплисти. 

Варто зауважити, що за фактом трагедії на атракціоні, роботу якого прокуратура в суді вимагала зупинити, розпочато розслідування.

За фактом вказаної події розпочато кримінальне провадження за ч. 2. ст. 272, ч. 3 ст. 367 ККУ.

Нагадаємо, що власник канатної переправи, під час спуску якою обірвався трос, директор ТОВ "Активна країна" та один із засновників компанії Денис Курта пообіцяв співпрацювати зі слідством

Як повідомляли "Ми-Україна", Київська міська прокуратура ще у 2021 році намагалася зупинити роботу атракціону над Дніпром у Києві. Прокурори навіть звернулися до суду, однак заборонити атракціон не вдалося.

Головне