На 91-му році життя померла найстарша членкиня Конгресу США

На 91-му році життя померла найстарша членкиня Конгресу США

У Сполучених Штатах Америки у віці 90 років померла найстарша членкиня Конгресу, демократка з Каліфорнії Дайан Файнстайн, інформує The New York Times.

Відомо, що сенатор Дайан Файнстайн, представниця Демократичної партії, яка прослужила в Сенаті 30 років.

Варто зауважити, що жінка пішла із життя у четвер, 28 вересня. протягом останніх місяців вона страждала від різкого погіршення здоров'я. 

"У останні роки 90-річна пані Файнстайн страждала від слабкого здоров'я і проблем з пам'яттю. Які заважали їй самотужки виконувати свої обов'язки і викликали заклики до неї піти у відставку, на які вона постійно відповідала відмовою", - йдеться у повідомленні.

В останні місяці проблеми зі здоров'ям Файнстайн загострилися після захворювання на оперізуючий лишай. Він спричинив серйозні ускладнення, зокрема енцефаліт, який змусив її почати користуватися інвалідним візком у залах Капітолію.

Зазначається, що сенаторка була першою жінкою-мером Сан-Франциско та однією з перших жінок, обраних до Сенату США від штату Каліфорнія.

Нагадаємо, що у віці 76 років пішла з життя Ольга Кузьменко – мати Кузьми Скрябіна.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, у віці 82 років з життя пішов ірландський актор Майкл Гембон, який зіграв директора Гоґвортсу Альбуса Дамблдора у серії фільмів про Гаррі Поттера. 

Головне