На 77-му році життя помер відомий журналіст Володимир Мостовий

На 77-му році життя помер відомий журналіст Володимир Мостовий

На 77-му році життя пішов із життя визначний український журналіст Володимир Мостовий. Він був засновником та керівником всеукраїнської комісії з журналістської етики та протягом багатьох років очолював редакцію відомого тижневика "Дзеркало тижня".

Про це повідомило видання "Дзеркало тижня" в четвер, 9 листопада.

“Ми втратили людину, яка мала енциклопедичні знання, унікальне почуття гумору й такту, оптимізм і колосальну віру в Україну. Сьогодні дуже багато хто втратив не лише Вчителя, а й рідну і близьку людину”, – пишуть у виданні.

Прощання відбудеться у суботу о 12:00 у Великому залі київського крематорію за адресою вулиця Байкова, 16.

Довідка.

Володимир Мостовий народився у 1947 році в Перегонівці Кіровоградської області та закінчив факультет журналістики Київського національного університету імені Шевченка. Він працював у газетах "Прапор комунізму", "Вечірній Київ" та "Хрещатик". З 1994 року він був засновником та головним редактором "Дзеркала тижня", де залишався до 2010 року.

Мостовий також виступав головою Комісії з журналістської етики з вересня 2001 року та був членом Ради конкурентоспроможності України.

Обидва його дітей, Юлія та Олексій, також вибрали журналістську кар'єру. Дочка Юлія Мостова працювала першою заступницею свого батька в "Дзеркалі тижня" і пізніше стала головним редактором.

Відомий журналіст отримав нагороди "Керуючий мас-медіа року" та "За свободу та майбутнє засобів масової інформації". Протягом свого життя він виявляв зацікавленість у нумізматиці, досліджуючи монети, медалі та гроші.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у тимасово окупований Джанкой (Крим) прибула нова група мобілізованих росіян.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.