МЗС: Україна відправила вантаж борошна до Палестини

МЗС: Україна відправила вантаж борошна до Палестини

Палестина отримала перший вантаж гуманітарної допомоги у рамках ініціативи Grain from Ukraine. Про це повідомило МЗС України.

"Судно з 1000 тоннами пшеничного борошна прибуло з України до Палестини для надання термінової допомоги тим, хто страждає від нестачі продовольства. Загалом Палестина отримає 7 тисяч тонн пшеничного борошна та 750 тонн олії", - йдеться в пресслужбі МЗС.

Варто зауважити, що це перша з трьох поставок, запланованих для Палестини.

Вона розрахована на місячну допомогу для "понад 101 000 палестинських сімей, які опинилися на передовій конфлікту в регіоні".

Нагадаємо, що влада Вірменії оголосила про визнання Палестини як держави. В МЗС Вірменії повідомили, що країна також приєдналася резолюцій Генеральної Асамблеї ООН, які закликають до негайного припинення вогню в Секторі Газа. Вірменія "щиро зацікавлена" у встановленні миру на Близькому Сході.

Як писали "Ми-Україна" раніше, попри очевидні загрози та виклики, пов'язані з мінуванням портів та небезпекою руйнувань енергетичної інфраструктури, Україна демонструє оптимістичні показники експорту, особливо через порти Великої Одеси

Головне