МЗС Румунії викликало повіреного рф "на килим" через скандал з дронами

МЗС Румунії викликало повіреного рф

МЗС Румунії викликало повіреного рф "на килим" через скандал з дронами. Як відомо, черговий фрагмент вбивчої зброї знайшли в суботу, 9 вересня. 

У зв'язку з цим Міністерство закордонних справ Румунії терміново викликало тимчасового повіреного у справах росії для розмови. Про це пише Reuters. 

"Повірений у справах посольства Російської Федерації в Бухаресті був терміново викликаний у суботу до Міністерства закордонних справ на рівні державного секретаря", - йдеться в заяві МЗС.

Зазначається, що під час зустрічі державний секретар зі стратегічних питань Румунії Юліан Фота висловив незадоволення Бухаресту з приводу порушення повітряного простору Румунії та виявлення подібних "сюрпризів" на своїй території, поблизу кордону з Україною. 

Йдеться про "фрагменти безпілотників, схожі на ті, які використовують російські війська в агресії проти України", згадував він.

Нагадаємо, Румунія після падіння уламків дронів під час атаки росії на порти в Одеській області посилить безпеку в прикордонних з Україною районах.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, у НАТО відреагували на заяви румунської влади про виявлені на території країни уламки. Вони, ймовірно, є частиною російського дрона. Альянс обіцяє “міцну солідарність” з Румунією. Про це заявив офіційний представник НАТО Ділан Вайт.

Головне