МЗС Румунії викликає російського посла через падіння безпілотника рф на території країни

МЗС Румунії викликає російського посла через падіння безпілотника рф на території країни

Міністерство закордонних справ Румунії викликало посла росії в Бухаресті Валерія Кузьміна через падіння на румунській території дрона рф під час атаки на Україну. Про це пише видання Romania Journal.

У румунському зовнішньополітичному відомстві засудили дії рф, які несуть загрозу для Румунії.

"МЗС Румунії рішуче протестує у зв'язку з інцидентом, спричиненим неконтрольованим падінням безпілотника, використаного для атаки на українську портову інфраструктуру у ніч з 13 на 14 грудня в безлюдній місцевості приблизно у 4 км вище за течією від населеного пункту Грінду", - йдеться у заяві.

Також у відомстві звинуватили росію у черговому порушенні повітряного простору Румунії, "що суперечить міжнародному праву".

"МЗС рішуче закликає припинити напади на українське населення та цивільну інфраструктуру, а також безвідповідальну ескалацію безпекової ситуації з боку російської федерації, зокрема на кордоні між Румунією та Україною", - вказано у заяві відоства.

Крім того у Румунії наголосили, що проводять консультації з союзниками по НАТО щодо цієї ситуації та викликають для пояснень главу російського диппредставництва.

Як повідомляли "Ми-Україна", російський безпілотник впав на території Румунії під час атаки рф по Україні у четвер, 14 грудня. Це сталося біля села Грінду за вісім кілометрів від українського порту Рені.

Головне