МЗС росії підтримало Марін Ле Пен та її партію, викликавши обурення з її боку

МЗС росії підтримало Марін Ле Пен та її партію, викликавши обурення з її боку

Марін Ле Пен негативно відреагувала на підтримку її та партії, з боку МЗС росії. Ле Пен відкинула відповідальність за російські провокації, назвавши це формою втручанням у вибори.

Про це політикиня заявила в ефірі телеканалу TF1.

“Французький народ прагне до суверенної зовнішньої політики, яка б служила його національним інтересам, і французькі чиновники не зможуть ігнорувати ці глибокі зміни у ставленні переважної більшості громадян”,- йдеться у повідомленні від МЗС росії.

На що вона заявила, що абсолютно не відчуває відповідальності за російські провокації щодо Франції та Еммануеля Макрона. 

“Я можу вам сказати, що якби вони думали, що вони зацікавлені, вони б не писали у Twitter. Тож я вважаю, що це провокація, і, до речі, це, можливо, також трохи втручання”, - додала Ле Пен.

Це повідомлення з’явилося після заяв речника Кремля Дмитра Пєскова, який зазначив, що Кремль уважно стежить за виборами у Франції.

“Не Кремль вирішує, а французький народ”, - відповів Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне.

Як писали "Ми-Україна" раніше, уряд Нідерландів розглядає можливість участі у коаліції з навчання українських військових на території України, яку запропонував створити президент Франції Еммануель Макрон.

Головне