МЗС рф звинуватило посла Ізраїлю у "прославленні нацизму": в Єрусалимі відповіли

МЗС рф звинуватило посла Ізраїлю у

Міністерство закордонних справ росії звинуватило посла Ізраїлю в Україні Міхаеля Бродського у "прославленні нацизму". В Єрусалимі попросили Москву "не читати лекцій".

Про це йдеться в заяві речника Міністерства закордонних справ Ізраїлю Ліора Хаята на сторінці в Twitter.

Як зазначається, нещодавно посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський дав інтерв'ю. Там він заявив, що попри історичні розбіжності Єрусалим підтримує Україну. Він мав на увазі діяльність українських націоналістів XX століття Степана Бандери, Романа Шухевича та Андрія Мельника.

Внаслідок цього представниця зовнішньополітичного вдомства росії Марія Захарова звинуватила ізраїльського дипломата у "підтримці нацистів". Російська пропагандистка також не втрималася від чергового розповсюдження фейків про Україну.

Після цього речник МЗС Ізраїлю Ліор Хаят заявив, що його країна не змінила політику та виступає проти героїзації осіб, які причетні до вбивств євреїв.

Водночас речник ізраїльського МЗС наголосив, що жодна країна не повинна вказувати Ізраїлю, що робити.

"Жодна сторона не повинна читати лекції Ізраїлю, Міністерству закордонних справ Ізраїлю чи його дипломатам про важливість збереження пам'яті про Голокост або про війну зі спотворенням історії", - заявив Хаят.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Ізраїль відмовляється від передачі своєї зброї Україні, через те що вона може потрапити до рук Ірану. За словами прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху, у питаннях військової допомоги Україні Ізраїль від початку перебуває в особливій ситуації. Ситуація в його країні відрізняється від становища Польщі, Німеччини, Франції та інших країн-партнерів України. Він вважає за правильний “збалансований підхід” Ізраїлю.

Головне