Митрополита Павла невідкладно госпіталізували

Митрополита Павла невідкладно госпіталізували

Митрополита Павла Лебедя у понеділок, 14 серпня, невідкладно госпіталізували до кардіологічного відділення лікарні та прооперували.

Про це повідомив його адвокат Микита Чекман у Telegram.

"Митрополита Павла сьогодні було терміново госпіталізовано до кардіологічного відділення однієї із лікарень міста Києва та проведено оперативне втручання", - йдеться у дописі.

Інших подробиць наразі невідомо.

Нагадаємо, митрополиту було повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань) та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України).

7 серпня за митрополита Української православної церкви Московського патріархату і колишнього намісника Києво-Печерської лаври Павла внесли заставу у розмірі 33 млн гривень. Його випустили з-під варти.

На сайті Української православної церкви оприлюднили реквізити. Саме за ними збирали необхідну для застави суму. Її внесли близько 1000 парафіян. Крім того, адвокат опублікував відео, в якому митрополит Павло подякував всім, хто долучився до внесення застави.

 13 серпня Соломʼянський районний суд Києва щонайменше на два місяці продовжив строк дії обовʼязків для митрополита УПЦ МП Павла.

 Суд зобов’язав митрополита Павла продовжити носити електронний браслет, не залишати село Вороньків у Київській області без дозволу слідчого. Крім того, вимагається за першою вимогою прибути до слідчого, прокурора чи в суд, а також не спілкуватися з потерпілими чи свідками.

 Як писав "Ми-Україна" раніше, Єрмак розповів про чергову порцію санкцій проти рф.

Головне