"Мирний план" Китаю: чи будуть в ньому реальні пропозиції для України

Анонсований Китаєм під час Мюнхенської безпекової конференції “мирний план”, спрямований на врегулювання війни рф в Україні, ймовірніше за все, міститиме позицію КНР щодо цього питання. Скоріше за все, у ньому лунатимуть заклики до перемовин.  

Таку думку в ефірі "Ми-Україна" висловив журналіст-міжнародник, член правління Української асоціації китаєзнавців Олексій Коваль. 

Він зазначив, що активізація Китаю у відносинах з рф відбулася після того, як в КНР скасували антиковідні обмеження і тепер їхні дипломати можуть їздити за кордон.

"Китай зараз фактично уточнює свою позицію. Я не думаю, що ми отримаємо від них якийсь абсолютно новий документ. Так званий "мирний план" - це буде позиція КНР по політичному вирішенню кризи в Україні. Це буде концентрований виклад позиції, які вже звучали. Адже як мінімум тричі за минулий рік Китай закликав до перемовин та інших речей. Я думаю, що це знову будуть заклики", - розповів він.

Нагадаємо,  дипломат Олег Шамшур вважає, що затяжна війна в Україні цілком відповідає інтересам Китаю. Перш за все, продовження бойових дій на українській землі відвертає увагу США. Окрім того, КНР залишається союзником росії. Таким чином, за його словами, зараз "Китай веде дуже складну гру – з одного боку підтримує рф, а з іншого намагається не перетнути межу”.

Як писав "Ми-Україна" раніше, виконавчий директор “Міжнародної асоціації малих громад” Олексій Буряченко переконаний, що активізація Китаю на дипломатичному фронті свідчить, що рф стає максимально слабкою.

Головне