Минулої доби росіяни випустили по Херсонщині понад 500 снарядів та вбили двох людей

Минулої доби росіяни випустили по Херсонщині понад 500 снарядів та вбили двох людей

Армія рф по кілька разів щодня обстрілює Херсон та область. Минулої доби обстріли розпочались після опівночі та тривали майже увесь день, в цілому по Херсонщині було випущено більш як півтисячі снарядів, інформує ОВА.

По мирних містах, селищах та селах області агресор гатив з мінометів, реактивних систем залпового вогню, артилерії та танків, а також застосовував дрони та авіацію. Упродовж 2 жовтня російські загарбники 8 разів відкривали вогонь по Херсонщині.

"російські військові поцілили  у житлові квартали населених пунктів області; будівлі навчальних закладів, церкви, гуманітарного штабу, торгівельного центру, автоцентру, заводу та об'єкт критичної інфраструктури у Херсоні", - йдеться у повідомленні.

Учорашні обстріли забрали життя двох людей, один з них - поліцейський. Ще семеро людей отримали поранення різного ступеня важкості.

В ефірі марафону "Єдині новини" речник Херсонської ОВА Олександр Толоконніков уточнив, що інший поліцейський травмований і нині перебуває у медзакладі на лікуванні. Ще один з постраждалих отримав дуже важкі поранення - травматичну ампутацію ноги.

Двоє людей постраждали від підриву на мінах - в Хрещенівці та Чкалові. В останньому чоловік погодився за грошову винагороду розміновувати поля не маючи при цьому ліцензії та потрібного обладнання. Від отриманих травм він загинув.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо вночі у вівторок, 4 жовтня здійснило черговий комбінований удар по Дніпру та області. В місцевій ОВА повідомили про збиття однієї крилатої ракети та понад десятка ворожих ударних безпілотників, є влучання.

Головне