"Ми зайшли у безпрецендентну ремонтну кампанію в історії", - Галущенко про підготовку до зими

У Міненерго розповіли, як готуються до прийдешньої зими. Голова відомства Герман Галущенко в інтерв’ю для "Ми-Україна" заявив, що нині в Україні відбувається небачена досі кампанія з ремонту енергетичних об'єктів України.

"Такої ремонтної кампанії не було ніколи", - наголосив він.

За словами міністра, у короткостроковій перспективі - максимальне відновлення енергомережі з резервами, максимальне відновлення генерації для збільшення потужності в системі і робота над системами захисту.

"Ми постійно отримуємо підтримку партнерів по декількох напрямках: по-перше, це - постачання устаткування, а з іншого боку - створений Фонд підтримки України, у якому вже близько 200 мільйонів євро. Вони вже витрачаються", - розповів Галущенко.

На сьогодні в Україні тривають ремонтні роботи на об'єктах теплової, гідро- та атомної генерації. Водночас потужності, яку виробляють українські електростанції, повністю вистачає для покриття потреб споживачів, дефіцит не зафіксований.

Нагадаємо, у Міненерго підрахували суму збитків енергосистемі України, яких було завдано росіянами під час ракетних та артилерійських ударів, атак дронами та бомбардувань. Йдеться по близько 11 мільярдів доларів, проте ця сума є не остаточною.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо скинуло шість ФАБ-500 на Нью-Йорк, що знаходиться в Бахмутському районі Донеччини. Атака відбулась напередодні, 31 липня, постраждало чотири десятки будинків, знищено школу-інтернат. Для бомбардування населеного пункту армії рф вистачило всього 10 хвилин – з 08:35 по 08:45.

Головне