Ми бачили можливості такої техніки: аналітик про те, чим могли уразити Кримський міст

Ми бачили можливості такої техніки: аналітик про те, чим могли уразити Кримський міст

Військовий аналітик Сергій Дикий припустив, що уразити Кримський міст могли морські дрони. Можливості такої техніки ми вже могли побачити раніше.

Про це Дикий розповів в ефірі YouTube-каналу "Ми-Україна".

"Якщо ми розглядаємо гіпотезу про надводні дрони – він виглядає не як гідроцикл, а як п'яти-, шестиметровий катер – він може нести достатню кількість вибухівки. І демонстрацію можливостей такої техніки ми бачили в серпні минулого року під час "шоу" в Севастопольській бухті", - розповів аналітик.

За його словами, партнери не надавали нам морські дрони. Таким чином можна припустити, що у понеділок, 17 липня, ми спостерігали випробування нашого виробу наступного покоління.

Нагадаємо, речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук спростував фейки росіян про атаку Кримського мосту. Йдеться про озвучену російським Національним антитерористичним комітетом рф офіційну версію, згідно з якою шляхопровід нібито зазнав шкоди від двох українських безпілотних надводних безпілотних апаратів.

Братчук також звернув увагу на коментарі гауляйтера Криму Сергія Аксьонова. Той вранці заявив, що “щось відбулося”, але не говорив про атаку дронами.

Також у Службі безпеці Україні прокоментували підрив Кримського мосту. Вночі, 17 липня, там сталися вибухи та утворились багатокілометрові затори. За словами речника СБУ Артема Дехтяренка, усі деталі щодо організації “бавовни” на Кримському мості відомство обов’язково розкриє після перемоги України.

Він нагадав, що голова СБУ Василь Малюк раніше заявляв, що норми міжнародного права, аналіз оперативної обстановки та традиції ведення війни дозволяють перерізати логістичні шляхи противника. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше,  керівниця прес-центру ОК “Південь” Наталія Гуменюк розповіла, що події на Кримському мосту 17 липня можуть бути спланованою росіянами провокацією. Вона нагадала, що якраз 17 липня закінчується “зернова угода”, яку російська сторона не хоче продовжувати.

Головне