МВС: Підривник з Закарпаття готував теракт заздалегідь

МВС: Підривник з Закарпаття готував теракт заздалегідь

Депутат, який підірвав гранати під час засідання сесії Керецьківської сільської ради 15 грудня, готувався до цього заздалегідь. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко за підсумками Конгресу місцевих та регіональних влад.

За словами очільника МВС, вдома у підривника знайшли записку, в якій він у всьому зізнався. Саме з неї стало зрозуміло, що цю атаку депутат планував деякий час.

Нагадаємо, вдень 15 грудня один із депутатів Керецьківської сільської ради Мукачівського району під час сесії підірвав гранати. Внаслідок підриву постраждали 26 осіб, шестеро з них перебувають у тяжкому стані. За даними МВС, під час обговорення бюджету села на 2024 рік між депутатами виникла дискусія, в розпал якої чоловік вийшов з залу засідання, а за кілька хвилин вже повернувся з гранатами, які згодом підірвав. Правоохоронні органи розслідуватимуть підрив як терористичний акт

Як повідомляли "Ми-Україна", у квартирі на лівобережжі Києва двоє людей загинули в результаті вибуху гранати. Також поранений родич одного із померлих. За даними поліції, внаслідок детонації гранати загинув військовослужбовець та жінка, яка перебувала в оселі. Ще один чоловік - брат загиблого, отримав поранення, його госпіталізували лікарі.

Головне