МВС передало музею Голодомору понад тисячу архівних справ періоду геноциду

МВС передало музею Голодомору понад тисячу архівних справ періоду геноциду

МВС передало музею Голодомору понад тисячу архівних справ періоду геноциду. Про це повідомили у пресслужбі.

Більшість з них стосуються канібалізму в березні-червні 1933 року, що збігається з піком смертності серед українців.

Оцифрували свідчення людей, які пережили геноцид.

“МВС сьогодні передає музею надзвичайно великий фонд справ, які були до сьогодні неможливі для загального доступу, фонд оцифрованих матеріалів, 1022 справи про злочини періоду Голодомору”, - заявила державний секретар Міністерства внутрішніх справ України Інна Ящук.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська разом з військовим і політичним командування країни вшанували пам’ять жертв Голодоморів.

За словами глави держави, за ці два роки повномасштабної війни майже стільки ж держав, як від початку нашої незалежності, тепер визнали Голодомор геноцидом.

Як писали "Ми-Україна" раніше, керівництво росії пишається своєю можливістю вбивати. Таким чином президент України Володимир Зеленський відреагував на нічний масований удар рф 25 листопада, який стався у день памʼяті жертв Голодомору-геноциду.

"Більше 70 "шахедів" у ніч на день памʼяті жертв Голодомору-геноциду. Свідомий терор. Саме в цей час. Керівництво росії гордиться тим, що може вбивати", - зазначив президент України. 

Разом з тим він наголосив, що українським захисникам  вдалося знищити майже всі ворожі дрони.

Головне