Музикант, активіст та пластун: у боях поблизу Роботиного загинув Андрій "Кріс" Чепіль

Музикант, активіст та пластун: у боях поблизу Роботиного загинув Андрій

У Запорізькій області у бою 28 червня 2023 року загинув військовослужбовець 47-ої окремої механізованої бригади "Маґура", музикант-саксофоніст Андрій Чепіль з позивним "Кріс". Про це повідомили в організації "Пласт - український скаутинг", до якого з 2001 року входив загиблий.

В організації розповіли про активну життєву позицію Андрія та його участь у численних пластових вишколах та акціях. Також він був музикантом, грав на саксофоні та трембіті і співав. Був учасником низки музичних гуртів, серед яких: "Frisson Band", "Smerichka" та "КОРАЛЛІ".

У березні 2022 року - невдовзі після початку повномасштабної війни - його було мобілізовано до лав ЗСУ. За час служби "Кріс" встиг взяти участь у боях біля Куп'янська та Ізюма на Харківщині, був кулеметником. Згодом його було переведено до бригади "Маґура". Також Андрій проходив навчання освоєння бойової машини Bradley у ФРН.

"Був головним сержантом взводу, командиром бойової машини, та виконував обов’язки командира взводу", - йдеться у повідомленні.

З життя пішов під час штурму позиції противника неподалік Роботиного. Разом з ним тоді загинули ще три його побратими.

Нагадаємо, раніше стало відомо про загибель на фронті 59-річного фотографа із Лос-Анджелеса Володимира Миронюка. Відомо, що останній найризикованіший фоторепортаж чоловік зробив у бою під Курдюмівкою Бахмутського району.

Як писав "Ми-Україна" раніше, за даними міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта, у повномасштабній війні росії проти України вже загинув 361 український спортсмен та тренер.

Головне