Музей Шухевича у Львові зруйнований повністю, збитки перевищують 2 млн грн

Музей Шухевича у Львові зруйнований повністю, збитки перевищують 2 млн грн

Музей Романа Шухевича у Львові був повністю знищений під час російської атаки вночі 1 січня. Про це повідомили у Львівському історичному музеї.

Внаслідок атаки ніхто не постраждав, однак будівля музею вигоріла до тла.

"Цієї ночі, внаслідок влучання уламків БпЛА виникла пожежа у музеї генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича на вулиці Білогорща у Львові. Травмованих та загиблих немає. Будівля зруйнована повністю", - йдеться у повідомленні.

Водночас у музеї наголосили, що на момент атаки у будівлі перебувало не дуже багато експонатів, адже ще на початку повномасштабного вторгнення більшість з них перемістили у безпечне місце.

"Втрачені меморіальні речі Романа Шухевича: стіл, крісла, фотель, фортепіано, а також погруддя Романа Шухевича авторства Михайла Черешньовського та скульптура Степана Бандери авторства Ярослава Троцька. Решта близько 600 одиниць експонатів від початку повномасштабної війни перенесли в інше місце. Зараз вони у безпеці", - зазначили у музеї.

Також повідомляється, що збитки через знищення пам'ятки оцінюються у  2 мільйони 258 тисяч гривень. І це йдеться лише про вартість будівлі. А збитки через втрачене майно підраховують та оголосять згодом.

Як повідомляли "Ми-Україна", десяток "шахедів" атакував Львівщину у Новорічну ніч. Внаслідок атаки у низці будівель у Дублянах вибило вікна, а на Білогорщі було повністю зруйновано музей Шухевича.

Головне