Музей історії України у Другій світовій війні планують перейменувати

Музей історії України у Другій світовій війні планують перейменувати

Національний музей історії України у Другій світовій війні, розташований у Києві, перейменують на Національний музей війни за незалежність.

Про це заявив гендиректор Національного музею історії України у Другій світовій війні Юрій Савчук в інтерв’ю Українському радіо.

За його словами, процес перейменування має кілька основних складових, на реалізацію яких потрібен час. Наразі запит на зміну назви вже надіслали до Мінкульту, де його мають погодити.

"Але це вже процес. Він перейшов зі стадії декларативного або дискусійного у юридичну колію. Ми надіслали відповідні запити з інформацією до провідних інституцій у сфері політики пам'яті – Інституту національної пам'яті та Інституту історії України Національної академії наук", - пояснив Савчук. 

Савчук зауважив, що зміна назви закладу, викликана музейним досвідом та символізуватиме "нове осмисленням його місії".

Нагадаємо, монумент “Батьківщина-мати” у Києві пропонують перейменувати на “Україна-мати”, рішення ще має затвердити Мінкульт.

“У нас відбулося засідання Вченої ради нашого музею, і на ньому було ухвалено важливі рішення. Одне з них – перейменування монумента “Батьківщина-мати” на монумент “Україна-мати”, – сказав Савчук.

Рішення можуть ухвалити напередодні Дня Незалежності.

30 липня на  монументі “Батьківщина-мати” розпочалися роботи з демонтажу герба СРСР в межах проєкту “Тризуб Батьківщини”. Минулого року у застосунку “Дія” запустили голосування, яке мало вирішити долю герба СРСР на щиті Батьківщини-матері. Більшість громадян України проголосували за зміну на державний герб.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, вперше в історії українець став чемпіоном Європи з картингу.

Головне