"Можливе збільшення кількості повітряних атак", - військовий експерт про 24 лютого

Російське окупаційне військо, ймовірно, може наростити інтенсивність повітряних атак до річниці повноважного вторгнення рф в Україну - 24 лютого 2023 року. 

Про це  в ефірі "Ми-Україна" заявив полковник Сергій Грабський. 

Він наголосив, що українцям слід бути готовими до всього та не нехтувати сигналами повітряної тривоги. 

"Ворог буде продовжувати тиснути на Донецькому напрямку. Можливе збільшення кількості повітряних атак. До речі, за статистикою, яку я собі збирав, побачив, що збільшилася кількість фальшивих повітряних атак, коли сигнал тривоги оголошується, але противник не здійснює своїх намірів. Треба бути готовим до всього і я закликаю не нехтувати сигналами повітряної тривоги, тому що невідомо на які підступні злочини можуть піти росіяни", - розповів він.

Нагадаємо, в Офісі Президента вважають, що Москва, відома тяжінням до сакральних дат, 24 лютого здійснить черговий масований ракетний обстріл України. Очікується, що запуск ракет відбуватиметься у три хвилі. 

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат заспокоїв українців, що масованої атаки сотнями літаків на роковини вторгнення не буде.

"Багато експертів кажуть про якісь сотні літаків. Ну не буде такого. Так ніхто не воює, це не Друга світова війна", - зазначив він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, за минулу добу загальні бойові втрати росіян у війні проти України зросли на ще понад 600 військовослужбовців. Сили оборони України за учорашній день також знищили вісім танків, сім бойових броньованих машин, сім артилерійських систем та три безпілотники.

В цілому з початку повномасштабної війни противник втратив понад 145 тис. військовослужбовців.

Головне