Може поцілити у монету на відстані кілометра: британці розсекретили випробування лазерної зброї DragonFire (відео)

Може поцілити у монету на відстані кілометра: британці розсекретили випробування лазерної зброї DragonFire (відео)

У Великій Британії відбулись бойові випробування новітньої лазерної зброї DragonFire, розробленої задля ураження повітряних загроз. Її тестування пройшло у січні, однак відео з них британське оборонне відомство поділилось лише напередодні.

Пробна стрільба із системи лазерної енергетичної зброї DragonFire (LDEW) проводились на полігоні  Пентагона на Гебридах.

Британські військові стверджують, що ця передова технологія може "змінити правили гри протиповітряної оборони". 

DragonFire є озброєнням прямої видимості, що спроможна завдати ураження по будь-якій видимій цілі. Дальність її роботи у Британії тримають під секретом, однак розкрили певні факти про її точність. Так, за даними, Міноборони країни, точність еквівалентна попаданню монети в 1 фунт (23,03-23,43 мм у діаметрі, 2,8 мм у товщину) з відстані у 1 км. Один постріл з DragonFire коштує близько 10 фунтів (493 грн).

Раніше в британському оборонному відомстві заявляли, що обладнуватимуться високоенергетичної лазерної зброєю, зокрема DragonFire. свої кораблі, винищувачі та бронемашини.

Як писав "Ми-Україна" раніше, "Українська бронетехніка" повідомила про успішне випробування спеціалізованого бронеавтомобіля вітчизняного виробництва "Новатор", оснащеного бойовою дистанційно-керованою туреллю "Таврія-14,5".

 
  
 

 
 

Головне