МОЗ розпочинає перевірку ВЛК у Києві через велику кількість скарг

МОЗ розпочинає перевірку ВЛК у Києві через велику кількість скарг

Міністерство охорони здоровʼя створить робочі групи для перевірки військово-лікарських комісій у Києві через збільшення кількості скарг. Про це повідомив міністр Віктор Ляшко.

Міністр охорони здоров'я підписав наказ про створення робочої групи для проведення перевірки.

"Таке рішення викликано збільшенням кількості скарг, які ми отримуємо останнім часом. Основні з них стосуються дуже базових речей. Це і недотримання електронної черги, і відсутність базових умов для комфортного проходження ВЛК, і не оптимізовані маршрути. Це елементарна повага до людей", — повідомив Віктор Ляшко.

Крім того, МОЗ співпрацюватиме з правоохоронцями для контролю корупційної складової.

"Ганебні випадки, коли лікарі навмисно зазначають невірний діагноз або вимагають хабарі за вірний, має припинитися", — додав міністр.

Серед скарг — недотримання електронної черги, відсутність базових умов для комфортного проходження ВЛК, неоптимізовані маршрути.

Нагадаємо, голова Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук заявив, що через блокування кордонів з Польщею Україна втратила приблизно 8 мільярдів гривень у митних платежах, а фінансові збитки бізнесу становлять понад 1,5 мільярда євро.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Європейська комісія пропонує зробити Україну повноправним членом схеми підтримки оборонної промисловості ЄС. Про це повідомляє видання Euractiv.

Головне