Мотивовані та добре проявляють себе: військовий розповів про враження від колишніх в’язнів у ЗСУ

Мотивовані та добре проявляють себе: військовий розповів про враження від колишніх в’язнів у ЗСУ

Колишні ув'язнені, які вирішили вступити до Збройних сил України, мотивовані та добре проявляють себе. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

Як зазначили у ЦПД, про хороші враження від служби колишніх ув’язнених розповідають військовослужбовці Сил оборони. 

За їхніми словами, колишні ув’язнені дуже добре навчаються військовому ремеслу та демонструють професіоналізм під час несення служби. Також вони проявляють дуже сильну мотивацію.

"Це такі люди, яким навіть говорити нічого не треба.. Це люди, які бачать, що їм треба робити, самі знають, що їм треба робити і самі це роблять.

Враження у мене найпозитивніші від них, тому що у них золоті руки, вони можуть робити все. Там кожен другий механік, зварювальник", - розповідає військовий, який керує колишніми ув'язненими у ЗСУ.

Водночас у ЦПД нагадали, що в Україні на законодавчому рівні дозволена добровільна мобілізація певних категорій ув’язнених. Відповідний закон напередодні ухвалила Верховна Рада. Документ ініціювали військові, зокрема Міністерство оборони та Генеральний штаб.

Таким чином тепер деякі засуджені, що висловили бажання долучитися до лав Сил оборони, можуть отримати умовно-дострокове звільнення від відбування покарання за рішенням суду та укласти контракт із ЗСУ. Тому, зазначили у ЦПД, називати "зеками" тих, хто став на захист України, у публічній площині некоректно.

"Не варто дублювати формулювання росіян", - заявили у Центрі протидії дезінформації.

Як повідомляли "Ми-Україна", група жінок була звільнена з в'язниці під Санкт-Петербургом наприкінці травня та відправлена на фронт. Їм запропонували помилування та значну зарплату в обмін на службу.

Головне