Москва скаржиться на українські БпЛА, які долітають далеко вглиб території рф

Москва скаржиться на українські БпЛА, які долітають далеко вглиб території рф

Російське Міноборони напередодні обвинуватило Україну у серії спроб завдати ударів із застосуванням БпЛА різних типів по інфраструктурних об'єктах в глибині території рф.

“28 лютого київським режимом було здійснено спроби застосування БпЛА для атаки об'єктів цивільної інфраструктури рф”, - вказано у повідомленні. 

На український дрон напередодні поскаржився губернатор Московської області Андрій Воробйов, пише CNN. Він заявив, що в Підмосков'ї розбився український безпілотник. За його словами, його метою було уразити один з газових об'єктів, яким керує “Газпром”. 

РосЗМІ навіть опублікували світлини із зображенням нібито українського БпЛА. Вони визначили, що це дрон UJ-22 українського виробництва. Де і коли саме були зроблені фото достеменно не відомо, підкреслює CNN. Видання "Ізвєстія" з посиланням на джерела в ФСБ написало, що всередині дрону був кілограм вибухівки С-4 і чотири кумулятивні заряди до ручного протитанкового гранатомета.

UJ-22 - невеликий безпілотний літальний апарат, здатний працювати в будь-яку погоду та долати відстань до 800 км. Виробник - компанія "Укрджет".

Також в Міноборони рф розповіли про спроби України атакувати росію дронами у Краснодарському краї та Адигеї.

“Обидва дрони втратили управління і відхилилися від траєкторії польоту. Один безпілотний літальний апарат впав у полі, а інший БПЛА, відхилившись від траєкторії, не завдав шкоди об'єкту цивільної інфраструктури, на якій був націлений”, - йдеться в повідомленні міністерства. 

Нагадаємо, напередодні в росії сталась пожежа на нафтобазі в Туапсе, а Санкт-Петербург закрив аеропорт “Пулково” через невідомий літаючий об’єкт.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в ОК "Південь" попередили, що рф може завдати ракетного удару у найближчі дві доби.

Головне