Москва після Саміту миру намагається дискредитувати Формулу миру, – ЦПД

Москва після Саміту миру намагається дискредитувати Формулу миру, – ЦПД

Російська пропагандистська машина активізувала свої зусилля, намагаючись дискредитувати українську Формулу миру та знецінити значення Саміту миру, що днями відбувся у Швейцарії. Центр протидії дезінформації звертає увагу на низку маніпулятивних наративів, які поширюються ворожими медіа.

Одним з ключових меседжів російської пропаганди є твердження, що саміт був лише формальністю через відсутність представників країни-агресора. На додачу до цього, намагаються переконати аудиторію, що учасники Саміту обговорювали так званий "план Путіна", а пропозиції України нібито не сприймаються серйозно. Також пропаганда докладає зусиль, шоб представити Київ і його союзників як прихильників ескалації війни.

Однак, як наголошує ЦПД, реальність є зовсім іншою.

"Насправді Саміт миру має велике значення, це перший крок до миру, що ґрунтується на Статуті ООН і базових принципах міжнародного права. Ця подія об’єднала понад 100 учасників, що свідчить про широкий інтерес до мирної ініціативи України, яка декларує важливу істину – колективні зусилля здатні зупинити війну та встановити справедливий мир", - йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під пресконференції на другий день Саміту миру заявив, що ультиматуми, виставлені російським диктатор Володимиром Путіним, стали головною причиною провалу спроби перемовин у перші місяці повномасштабного вторгнення.

Як писав "Ми-Україна" раніше, перший Глобальний саміт миру, який 15-16 червня відбувся у швейцарському Бюрґенштоці, завершився підписанням спільного комюніке, до якого долучилось не 80 країн, як повідомлялось початково, а 78.

Головне