Москва отримала перші партії балістики з КНДР, поставки з Ірану заплановані на весну, - WSJ

Москва отримала перші партії балістики з КНДР, поставки з Ірану заплановані на весну, - WSJ

росія планує імпортувати з Ірану балістичні ракети, перемовини стосовно питання їх придбання активно просуваються. Про це WSJ дізналось від власних джерел з числа американських чиновників.

Йдеться про балістику малої дальності, яку агресор зміг би використовувати для завдання ударів по Україні. За попередніми прогнозами, поставки іранських боєприпасів можуть розпочатися вже навесні. Водночас у Вашингтона наразі відсутні дані, що угоду між росією та Іраном укладено.

"Іранські ракети доповнять нещодавні придбання Москви. За словами офіційних осіб, рф вже почала отримувати пускові установки балістичних ракет і кілька десятків балістичних ракет від Північної Кореї", - йдеться у матеріалі статті.

Серйозність намірів росії закуповувати ракетне озброєння у Ірану стала очевидною під час візиту російської делегації на іранський військовий полігон минулого місяця. Корпус вартових ісламської революції (КВІР) показував "гостям" свої балістичні розробки, серед яких і ракета малої дальності Ababil.

Західні аналітики не виключають, що ракети з Ірану та КНДР можуть дати росії "важливий поштовх" на тлі успішного відпрацювання української ППО по ворожих цілях. Поповнення арсеналу ракетного озброєння дасть змогу агресору збільшувати кількість запущених ракет. 

Нагадаємо, у грудні пані посол США при НАТО Джуліан Сміт заявила, що КНДР передала рф понад тисячу контейнерів з боєприпасами. Вона наголосила, що у Вашингтона є докази, які підтверджують цей факт.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 2 січня армія рф здійснила по Україні наймасованішу атаку гіперзвуковими ракетами в історії світу. Окупанти випустили 10 аеробалістичних ракет типу "Кинджал" в комбінації з іншими ракетами, ППО збило 10 з 10 гіперзвукових ракет.

Головне