Москва може надіслати Ірану зброю, "яка поставить під загрозу існування Ізраїлю", - Моссад

Москва може надіслати Ірану зброю,

Глава Моссаду Девід Барнеа попередив, що росія може надати Ірану передове озброєння, яке становитиме неабияку загрозу для "існування Ізраїлю".

Як пише The Times of Israel, він уточнив, що Іран має намір надати росії ракети малої та великої дальності на додачу до "шахедів", а у відповідь може отримати російську зброю.

"Ми побоюємося, що росіяни передадуть іранцям натомість те, чого їм не вистачає - сучасну зброю, яка, безумовно, поставить під загрозу наш світ і, можливо, навіть наше існування тут", - сказав Барнеа.

Він також повідомив, що шпигунське агентство і його союзники в міжнародному розвідувальному співтоваристві запобігли 27 іранським нападам на євреїв та ізраїльтян за кордоном за минулий рік.

Ні Тегеран, ні Москва поки що не прокоментували заяву Ізраїлю.

Як відомо, Іран має давнє суперництво зі своїм головним ворогом Ізраїлем. І до того непроста ситуація між двома країнами загострилася після того, як провідний іранський вчений-ядерник Мохсен Фахрізаде був убитий під час операції на околицях Тегерана в листопаді 2022 року, у чому Тегеран звинуватив Ізраїль.

Як писав "Ми-Україна", південнокорейська телекомпанія YTN 11 вересня повідомила, що лідер КНДР Кім Чен Ин, ймовірно, вирушив до рф на зустріч зі своїм колегою-диктатором Володимиром Путіним. Їхня зустріч, як очікується, відбудеться 12 вересня. У ГУР МО раніше інформували, що під час саміту російский диктатор проситиме у колеги снаряди та боєкомплект для артилерійських систем.

Головне