Морські дрони СБУ Sea Baby завдяки дистанційному мінуванню уразили чотири російських судна

Морські дрони СБУ Sea Baby завдяки дистанційному мінуванню уразили чотири російських судна

Українські морські дрони СБУ Sea Baby заклавши понад 15 підводних мін поблизу тимчасового окупованого Криму на маршрутах, якими користуються виключно військові кораблі Чорноморського флоту рф.

Про це повідомляє The Wall Street Journal. 

Після перших застосувань морських дронів росіяни побудували більші загородження на вході у порт в Севастополі, що майже унеможливило удари безпілотниками. Служба безпеки України вирішила цю проблему шляхом закладання морських мін. 

Донні міни з пластику, вагою близько 400 фунтів (180 кг), важко виявити, оскільки вони занурюються в мул під мілководдям. Протягом півтора місяця команда СБУ відстежувала маршрути кораблів і цивільного транспорту, перш ніж відправити Sea Baby для встановлення мін.

На мінах підірвались ракетний корвет “Самум”, великий патрульний катер “Павел Державин” та великий буксир, відправлений для його порятунку. Вибух також пошкодив сучасний протимінний корабель “Владимир Козицкий”.

За інформацією WSJ, це перший приклад успішного дистанційного мінування у світі. 

“Ми робимо багато речей, які до нас не робив ще ніхто у світі”, - розповів співрозмовник у СБУ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, за підсумками бойової доби 23 червня загальні втрати ворога у війні проти України збільшились на ще 1300 солдатів армії рф. Сили оборони України також знищили дюжину танків, півтора десятка бойових броньованих машин та понад пів сотні артсистем.

Головне