Моравецький: До Саакашвілі допустили лікарів з Польщі

Моравецький: До Саакашвілі допустили лікарів з Польщі

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що до колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі допустили лікарів з Польщі.

Про це глава польського уряду повідомив на своїй сторінці в Twitter.

"Ми не залишаємо друзів у біді. На моє прохання бригада польських лікарів з групи гуманітарно-медичної допомоги у Грузії розпочала комплексне медичне обстеження президента Міхеіла Саакашвілі",- написав Моравецький.

Водночас адвокат Саакашвілі Діто Садзаглішвілі інформаційному агентству AFP розповів, що медиків уряд Грузії допустив після шести місяців затягувань.

Також віцемаршалок Сейму Польщі Малгожата Госєвська у коментарі РАР заявила, що Грузія ще давно погодилася на допуск групи медиків з Польщі на огляд Саакашвілі. Однак за будь-яку ціну уряд намагався затягнути цей процес. 

Госєвська додала, що це команда найкращих польських лікарів різних спеціальностей.

"Саме міжнародний тиск призвів до остаточної згоди щодо розслідування Саакашвілі. Тепер ми будемо чекати звіту лікарів", – пояснила Госєвська.

За її словами, Польща бореться за те, аби Саакашвілі пройшов лікування в польській клініці і "нарешті отримав належну медичну допомогу".

Нагадаємо, у Грузії заявили, що будь-які консультації на тему колишнього президента країни Міхеіла Саакашвілі виключені.

“У світлі того кроку, який уже зроблено, наступні кроки вже нецікаві. Це сумна реальність. Жодних консультацій щодо Саакашвілі починати не можна”, – зазначив голова керівної партії “Грузинська мрія” Іраклій Кобахідзе.

Таким чином він прокоментував рішення України, згідно з яким посол Грузії має повернутися до Тбілісі та проконсультуватися з владою щодо питання передачі Саакашвілі Україні.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Президент Володимир Зеленський доручив МЗС висловити протест послу Грузії у зв’язку із погіршення стану здоров’я колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі. Він підкреслив, що “прямо зараз росія руками грузинської влади вбиває громадянина України”.

Головне