Молдова вислала російського дипломата через справу про держзраду

Молдова вислала російського дипломата через справу про держзраду

Молдова оголосила про вислання російського дипломата та викликала посла рф для висловлення офіційного протесту. Ці дії стали наслідком затримання двох молдовських чиновників на початку тижня за звинуваченням у державній зраді та змові, пише Reuters.

За інформацією джерела в молдовських силах безпеки, затримані підозрюються у наданні інформації заступнику військового аташе російського посольства. 

"Рішення влади Молдови було прийнято в результаті конкретних вжитих дій, в результаті яких було отримано інформацію та докази, що свідчать про ведення російським дипломатом діяльності на території Республіки Молдова, несумісної з дипломатичним статусом", - вказано в офіційному документі. 

Посол рф в Кишиневі Олег Васнецов назвав вислання дипломата "недружнім актом" і попередив, що Москва відреагує на ці дії Молдови.

Кремль різко розкритикувала нову справу про державну зраду та змову, назвавши її "черговим проявом антиросійських настроїв, які штучно нагнітаються в Молдові".

Як відомо, двосторонні відносини між рф та Молдовою, яка розташована між Україною та членом НАТО Румунією, значно погіршилися після того, як Кишинів взяв проєвропейський курс. Молдова звинувачує Москву у спробах дестабілізувати ситуацію в країні.

Нагадаємо,у червні стало відомо, що колишній голова Генштабу Молдови здавав дані про візити представників Міноборони України російській федерації.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Україна веде переговори з молдовською владою щодо повернення українських чоловіків призовного віку з Молдови на Батьківщину.
 

Головне