Молдова в небезпеці: Зеленський оцінив шанси рф вторгнутися в країну

Молдова в небезпеці: Зеленський оцінив шанси рф вторгнутися в країну

росія, цілком ймовірно, може здійснити військовий наступ на Молдову. Також під загрозою - Литва, Латвія, Естонія та Казахстан, розповів в інтерв'ю для програми Cinque minuti італійського телеканалу Rai 1 президент Володимир Зеленський. 

"Щодо військового наступу на Молдову, я вважаю, що це може бути однією з цілей рф. У небезпеці знаходиться Молдова, країни Балтії, а також Казахстан", - зазначив глава держави. 

Він також наголосив, що у Кремля був план захоплення влади в Кишиневі.  

"Ми, від нашої розвідки, передавали російський план Молдові... Молдова була підготовленою до дій ДРГ російської федерації, які хотіли захопити владу в країні, хотіли зробити це дуже швидко. Ми передали ці документи і Молдова підготувалась до того, щоб не дати можливість росії здійснити швидкий заколот проти діючої влади", - розповів Зеленський.

Нагадаємо, голова парламентської комісії з безпеки Молдови Ліліан Карп нещодавно заявляв, що Москва не полишає спроб дестабілізувати ситуацію в країні, використовуючи, зокрема, так звані "консерви". Кишинів уважно стежить за ситуацією у Придністров'ї, а також і за "деякими політиками в Кишиневі, які працюють у парламенті, які намагаються вжити дій, що збігаються із заявами Москви".

Як писав "Ми-Україна" раніше, наприкінці лютого на з’їзді так званих депутатів самопроголошеного Придністров’я було ухвалено звернення до рф із проханням “захисту від тиску Молдови”. У ГУР МО прокоментували, що це звернення не було результатом, на який чекали у Кремлі.

Головне