МОК допустив росіян та білорусів до Олімпіади-2024: деталі

МОК допустив росіян та білорусів до Олімпіади-2024: деталі

Міжнародний олімпійський комітет вирішив допустити до Олімпійських ігор у 2024 році російських та білоруських спортсменів. За рішенням МОК, яке було оприлюднено на офіційному сайті комітету, росіяни та білоруси виступатимуть на Олімпіаді у нейтральному статусі. 

Також рішення Міжнародного олімпійського комітету передбачає, що російські та білоруські спортсмени виступатимуть тільки у особистих стартах, тобто до командних змагань їх не допускатимуть. А відбір на Олімпіаду для цих спортсменів відбуватиметься через офіційні кваліфікаційні старти.

У МОК наголосили, що поки лише 11 "нейтральних атлетів" - 8 з рф та троє білорусів - виконали критерії допуску до Олімпіади, яка пройде у Парижі наступного року.

Крім того МОК визначив критерії, за яких росіян і білорусів не буде допущено до змагань. Один з них - це дійсний контракт зі збройними силами чи будь-якими іншими військовими формуваннями. Також спортсмени не повинні активно підтримувати війну, яку рф розвʼязала та продовжує вести в Україні.

Нагадаємо, раніше міністр молоді та спорту Матвій Бідний виступив проти допуску російських та білоруських спортсменів до Олімпіади навіть під нейтральним прапором. Він вважає, що допуск росіян до Олімпійський ігор за будь-яких умов стане символом їхньої підтримки війни рф в Україні.

Як повідомляли "Ми-Україна", Міжнародний олімпійський комітет відсторонив Олімпійський комітет росії внаслідок включення країною-агресоркою "спортивних організацій" з Донеччини, Луганщини, та Херсонщини та Запоріжжя.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.