Мобільні класи безпеки працюють в дев'ятьох областях та місті Київ, - Павліченко

Мобільні класи безпеки працюють в дев'ятьох областях та місті Київ, - Павліченко

Мобільні класи безпеки, які навчають дітей правилам поведінки з вибухонебезпечними предметами, функціонують у дев’ятьох областях України.

Про це розповіла заступниця Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко в ефірі “Ми-Україна”.

Ці класи продовжували працювати навіть під час літніх канікул.

"Мобільні класи працювали навіть на літніх канікулах. В них дітям із прикладами розповідають про правила поведінки із вибухонебезпечними предметами, зокрема, мінами та деякими електроприладами. Все залежить від ситуації в області," - зазначила Павліченко.

За її словами, ці класи функціонують у Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській, Чернігівській областях, а також у місті Київ.

"Є певні стенди з вибухонебезпечними предметами, які можуть бути знайдені дітьми. Рятувальники пояснюють, що до них не можна підходити, чіпати або брати в руки," - розповіла Павліченко, підкреслюючи важливість безпеки для дітей.

Також класи включають інформацію про те, як діяти під час повітряної тривоги та небезпеку, яку можуть спричинити електроприлади, якщо неправильно з ними поводитися.

"У нас сьогодні в Україні функціонує п’ять великих мобільних класів, де дітям проводять навчання в ігровій формі. Є різного типу роздаткові матеріали, що надають рекомендації дітям щодо безпечної поведінки вдома та на вулиці," - додала заступниця міністра.

Як писав "Ми-Україна" раніше, заняття в мобільних класах безпеки проводять спеціально підготовлені поліцейські та рятувальники.

Головне