Мобілізований харків’янин наводив ракети на свою бригаду ЗСУ, - СБУ

Мобілізований харків’янин наводив ракети на свою бригаду ЗСУ, - СБУ

СБУ затримала у Харкові 45-річного агента рф, який зливав інформацію про координати ЗСУ.  

Про це повідомляє Служба безпеки України.

За попередньою інформацією, підозрюваний - нещодавно мобілізований 45-річний мешканець міста, якого у серпні цього року дистанційно завербувала воєнна розвідка рф. Затриманий мав на меті коригувати повітряні удари по одному з підрозділів своєї бригади.

“В обмін на це російська спецслужба обіцяла “евакуювати” агента до країни-агресора, де він планував вступити до ворожого війська і воювати проти України”, - написали в СБУ.

Агент рф, отримавши вказівки від окупантів, позначив "потрібні" локації на Google Картах та надіслав відповідний скріншот своєму російському куратору. 

У рамках своєї діяльності він також проводив розвідку біля бойових позицій української системи ППО, яке росіяни планували "обійти "під час ракетної атаки.

“За інструкцією воєнної розвідки рф перед ворожим обстрілом зрадник мав прибути до визначеного місця на передовій, а окупанти - створити для нього «коридор» для переходу лінії фронту”, - додали в СБУ.

Порушника затримали на етапі підготовки до “евакуації” в росію.

Крім того, у ході спецоперації СБУ провела комплексні заходи для убезпечення позицій українських військ, що повністю зірвало плани агресора.

Під час обшуку у затриманого було вилучено мобільні телефони, які він використовував для зв’язку з російською спецслужбою. На підставі зібраних доказів, слідчі повідомили йому про підозру у державній зраді в умовах воєнного стану.

Наразі зловмисник перебуває під вартою без права внесення застави. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як писав “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України та Національна поліція зібрали докази проти 11 російських воєнних злочинців, причетних до репресій і вбивств цивільних у Херсоні.

Головне