Мобілізовані в Криму навмисно псують техніку, щоб не їхати воювати в Україну 

Мобілізовані в Криму навмисно псують техніку, щоб не їхати воювати в Україну 

Мобілізовані жителі тимчасово окупованого росією Криму навмисно пошкоджують російську військову техніку, щоб не брати участь у війні проти України. 

Про це розповіли у Представництві Президента України в АР Крим. 

Там також розповіли, що на захопленому півострові призначена Москвою окупаційна влада стала отримувати все більше скарг від солдатів та їхніх родин. 

Солдати рф починають публічно скаржитися: у відкритих джерелах з’явилося маленьке інтерв’ю, в якому окупант-контрактник пожалівся, що за майже рік “спецоперації” нікому з його роти не дали відпустки, бо “або не доживають, або в госпіталі”. Родичі незаконно мобілізованих почали масово звертатися до міноборони рф через порушення прав військових. Основні причини: відсутність ротацій і відпусток, офіцерам пропонують короткострокові відпустки за хабар у $1000”, - йдеться у повідомленні. 

У Представництві Президента в Криму повідомили також про активну діяльність антиросійського руху спротиву. До партизанських організацій, таких як "Жовта стрічка", "Атеш" та "Кримські бойові чайки", приєднується дедалі більше людей.

Як зазначається у повідомленні, окупаційна влада Криму активно складає списки евакуації для працівників місцевих “адміністрацій” та члені їхніх родин нібито на випадок землетрусу. 

Нагадаємо, Президент росії Володимир Путін 21 лютого виступив із посланням перед федеральними зборами. В ході виступу він поскаржився, що Україна відкрито заявляє про намір відвоювати Крим. Головні тези російського лідера “Ми-Україна” зібрали тут.

Як писав "Ми-Україна" раніше, більшість українців – 99% – не сумнівається у тому, що Україна здолає ворога. 63% населення вірять у те, що наша перемога у війні настане щонайменше за пів року або більше. 

Головне